Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: P-51 B Mustang | |
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 10/01/2006 Saat 04:50 |
Mat verniği görünce doğal haline kavuşur ve daha güzel görünür.
|
|
Big Lebowski
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 24/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 134 |
Gönderim Zamanı: 10/01/2006 Saat 06:34 |
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 10/01/2006 Saat 09:26 |
Orjinalini yazan: saral100
Mat verniği görünce doğal haline kavuşur ve daha güzel görünür. Doğal hali saten. |
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 10/01/2006 Saat 09:46 |
Parlak yüzeye ince kat mat vernik hem kusur kapatır hemde saten havası verir..yanlışmı...?
|
|
idris
Gönderim Zamanı: 10/01/2006 Saat 10:53 |
Decalde kusur varsa zor kapatır.
Boyada kusur varsa duruma göre kapatır. Saten vernik varken maceraya girmenin manası yok.Doğrudan saten kullanmakta fayda var. Gerçi resimlerden gördüğüm kadarıyla boyaya vernik gerekmiyor.Ancak decalleri korumak için verniklemekte fayda var. |
|
saral100
Gönderim Zamanı: 10/01/2006 Saat 19:50 |
Dekal kusurunu kapatır demiyorum.Boya kusurunu kapatma olayında aynı fikirdeyim.Demek istediğim model çok cavlak durmasın.
Doğal görünürdeki kastım model üzerinde renk açılmalarına uygun tonu yakalamak... |
|
idris
Gönderim Zamanı: 10/01/2006 Saat 23:32 |
Bu hali ile kalsa bile olur.Bence hiçde "cavlak" bi model değil.
""Doğal görünürdeki kastım model üzerinde renk açılmalarına uygun tonu yakalamak... "" Bu biraz afaki kalmış.Sonuçta kimse o vakiti görmediğinden ne renk,nede tonu hakkında tam birşey söyleyemez. Boya sürekli değiştiğinden "uygun ton" sabit birşey değildir. Zaten üzerinde 6 değişik ton kullandığını söylemiş yapan arkadaş.Mat vernik buna ne katacak? |
|
saral100
Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 01:33 |
"Zaten üzerinde 6 değişik ton kullandığını söylemiş yapan arkadaş.Mat vernik buna ne katacak"
Büyük ihtimal her serviste değişen parçalar düşünülerek boyanmış.Bu kadar servis gören bir uçağında fabrika çıkış hali olmayacağı açık.Biraz mat vernik uçmuş renk olayına uygun olur diye düşünmüştüm.Bu haliylede kalabilir tamamen tercih meselesi. Bu arada, bu model için cavlak demedim.Biraz genelleme yapmak istemiştim.Konu bu model etrafında geliştiği için amacını aşan bir yanlış anlama olmuş olabilir. |
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 04:48 |
Eline sağlık mükemmel bir airbrush çalışması harika görünüyor.
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 04:57 |
Çok güzel bir çalışma bencede
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
Big Lebowski
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 24/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 134 |
Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 05:20 |
Yorumlarını yazan herkese teşekkürler.
Benim mat vernik atmak istememdeki neden model üstüne vuran ışığın parlaması yüzünden zemindeki ton geçişlerinin yeterince anlaşılmıyor olması. Dekaller tamamlanmak üzere. Microsol ile dekalleri teker teker uygulayıp kuruyana kadar bekliyorum. Bu yüzden her dekal 30 dakika filan sürüyor. Tekerlekleri ütü tabanında eriterek hafif inik havası vermeyi deneyeceğim bu kitte. Bir de açık kanopi cam içlerinin interior green'e boyanması var. Umarım bayramda biter. Ardından sırasıyla parlak vernik (dekalleri koruması için), ince bir wash (panel çizgilerini belirginleştirmesi için), mat vernik (parlamayı kesmesi ve toz pasteli tutması için) ve toz pastelle az biraz eskiterek (egzoz çıkışları, makineli tüfek namluları) modeli bitirecem kısmetse. Yanlışım varsa düzeltiniz. Düzenleyen Big Lebowski |
|
HAKAN
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 05:25 |
Tebrikler.
|
|
saral100
Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 05:43 |
budur Kolay gelsin
Selamlar |
|
çevikbir
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 253 |
Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 05:45 |
doru yol doğru çalışma ve doğru model
kolay gelsin son resimleri bekliyoruz merakla |
|
bakkal amca hase vormiii!!!
|
|
ardeth
Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 06:40 |
Orjinalini yazan: Big Lebowski
Tekerlekleri ütü tabanında eriterek hafif inik havası vermeyi deneyeceğim bu kitte. Bir de açık kanopi cam içlerinin interior green'e boyanması var. Umarım bayramda biter. Ardından sırasıyla parlak vernik (dekalleri koruması için), ince bir wash (panel çizgilerini belirginleştirmesi için), mat vernik (parlamayı kesmesi ve toz pasteli tutması için) ve toz pastelle az biraz eskiterek (egzoz çıkışları, makineli tüfek namluları) modeli bitirecem kısmetse. Yanlışım varsa düzeltiniz. ben olsam tekerleklere dokunmazdım. Doğrusu bu kadar güzel olmuş. Bir şekilde detaylara girince istenmedik şeyler olabiliyor ve işin zevki kaçıyor. |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
idris
Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 09:41 |
Orjinalini yazan: Big Lebowski
Benim mat vernik atmak istememdeki neden model üstüne vuran ışığın parlaması yüzünden zemindeki ton geçişlerinin yeterince anlaşılmıyor olması. ..................... Tekerlekleri ütü tabanında eriterek hafif inik havası vermeyi deneyeceğim bu kitte. Bir de açık kanopi cam içlerinin interior green'e boyanması var. Umarım bayramda biter. Ardından sırasıyla parlak vernik (dekalleri koruması için), ince bir wash (panel çizgilerini belirginleştirmesi için), mat vernik (parlamayı kesmesi ve toz pasteli tutması için) ve toz pastelle az biraz eskiterek (egzoz çıkışları, makineli tüfek namluları) modeli bitirecem kısmetse. Yanlışım varsa düzeltiniz. 1)Son kat olarak saten kullansanız daha iyi olur. 2)Ütü ve tekerlek konusu size kalmış.Bence riskli bir uygulama. 3)Camların içini yapıştırmadan boyarsanız rahat edersiniz. 4)Olası decal parlamalarını kesmek için parlak verniği decalden önce sürmek daha iyi olurdu. 5)Toz pastel pekde kalıcı birşey değildir.Mümkünse boya kullanın. |
|
idris
Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 09:49 |
Orjinalini yazan: saral100
"Zaten üzerinde 6 değişik ton kullandığını söylemiş yapan arkadaş.Mat vernik buna ne katacak" Büyük ihtimal her serviste değişen parçalar düşünülerek boyanmış.Bu kadar servis gören bir uçağında fabrika çıkış hali olmayacağı açık.Biraz mat vernik uçmuş renk olayına uygun olur diye düşünmüştüm.Bu haliylede kalabilir tamamen tercih meselesi. Bu arada, bu model için cavlak demedim.Biraz genelleme yapmak istemiştim.Konu bu model etrafında geliştiği için amacını aşan bir yanlış anlama olmuş olabilir. Önce mat olsun dediniz sonra satene döndünüz şimdi yine mat diyorsunuz. Kullanılan materyaller,uçakların hızları,değişik boya formülleri bahsettiğiniz "genellemeyi" mümkün kılmıyor.Her devrin uçağı farklıdır.Genelleme filan olmaz. |
|
ardeth
Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 10:09 |
Orjinalini yazan: İDRİS
Önce mat olsun dediniz sonra satene döndünüz şimdi yine mat diyorsunuz. evet katılırım genelleme olmaz. Bu arada cavlaktan kasıt nedir? Düzenleyen ardeth |
|
|
|
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |