Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: 1/35 Willys Sorusu | |
Yazar | Mesaj |
Tamer Özkan
Yeni Üye Sivil Araç / Gemi Grup Sorumlusu Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 432 |
Konu: 1/35 Willys Sorusu Gönderim Zamanı: 07/01/2006 Saat 00:43 |
Arkadaşlar TAmiya 35015 ile 35219 daki willys ler arasında fark varmıdır?
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 07/01/2006 Saat 02:04 |
Fiyatları farklı.
35219 yeni kalıp diğeri eski. Eski kalıbında arkada römork var, yenisinde yok. Yenisinde detaylı bir kaç ıvır zıvır daha var. Fiyat olarak yenisi eskisinin yaklaşık 2 katı, fakat kutudan çıkan olarak yarısı :) Aygünde ikisinin de olması gerek, daha ayrıntılı bilgi verebilir. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 07/01/2006 Saat 03:25 |
Yenisini bilmem ama, arkasından römork çıkan eski kalıbını, yeni başlayan bir arkadaşıma önerdim yaptı.
Sonra inceledik beraber, durum pek içaçıcı değildi. Kendisi de parçaların bir araya gelmeyip, devamlı macun kullandığını söyledi. zaten ben de elime alıp baktığımda, benim yapmış olduğum italeri willy's jeep ten çok daha kötü bir kit olduğunu rahat görebiliyordum. |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 07/01/2006 Saat 06:35 |
Valla bende eski kalıbı mevcut, onun üzerinden gitmeyi planlıyorum
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Tamer Özkan
Yeni Üye Sivil Araç / Gemi Grup Sorumlusu Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 432 |
Gönderim Zamanı: 07/01/2006 Saat 07:34 |
Orjinalini yazan: Emroglan
Fiyatları farklı. 35219 yeni kalıp diğeri eski. Eski kalıbında arkada römork var, yenisinde yok. Yenisinde detaylı bir kaç ıvır zıvır daha var. Fiyat olarak yenisi eskisinin yaklaşık 2 katı, fakat kutudan çıkan olarak yarısı :) Aygünde ikisinin de olması gerek, daha ayrıntılı bilgi verebilir. Hiç aklıma gelmemişti bu "ölü fiyattan var mı abi" Ben şu açıdan sordum ,bir tanesi 1/4 ton truck CJ-3 B ,öbürü aynımıdır? İtaleri 314 nasıldır? Düzenleyen Tamer Özkan |
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 07/01/2006 Saat 08:22 |
Italeri 314 oldukça iyi. Şasi taban, sağ sol, arka olmak üzere 4 parça. tamiya eski kalıp ve 1x4 de ise iki parça (sağ sol şasiye ekli hazır şekilde). Kalıp bakımında da çok az bir farklılık var. Italeri tamiya yanında birazcık ufak kalıyor boyut, en bakımından:) bunların dışında hemen hemen tamiya 1x4 Italeri'ye biraz yakın sayılır. Italeri'nin romork ve tentesi, figürleri de ilaveleri. Tamiya 1x4 de ise belirtildiği üzere römork bulunmuyor.
Düzenleyen ardeth |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 07/01/2006 Saat 10:37 |
Yeni başlayanlar için sorun teşkil edebilecek noktalar olduğu için, benim tavsiyem, Tamiya'nın en son kalıbını kullanmalarıdır.
Baştan beri, üstü açık bir AKA'nın ortak proje kapsamında, yeni başlayanlara uygun olmadığını düşünüyorum. Bir de ucuz diye, oturmayan eski kalıp bir araç edinilir ise, keyifli geçebilecek bir ortak projenin, karın ağrılarına gebe olacağı kanısındayım. Dolayısıyla, tecrübeli-tecrübesiz, herkese tavsiyem, aynı kiti (yeni kalıp Tamiya) edinip, üretmemizdir. |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 08/01/2006 Saat 12:26 |
Orjinalini yazan: ardeth
Italeri tamiya yanında birazcık ufak kalıyor boyut, en bakımından:) Büyük ihtimalle oda diğer eski tamiyalar gibi 1/32. |
|
Captainairbus
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
Gönderim Zamanı: 08/01/2006 Saat 19:21 |
Bende şans eseri yeni kalıba sahibim. Alınalı oldukça zaman olmasına rağmen ( 6-7 yıl kadar ) elimi dokunma fırsatım olmamıştı. Kısmet bu proceymiş.
Ben Donanmada kullanılmış gri renk yapsam işin ruhuna ters düşermiyim acep. Merak edenler için bkz pearl harbor filmi. |
|
ex copilot.
|
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 08/01/2006 Saat 21:01 |
Orjinalini yazan: İDRİS
Büyük ihtimalle oda diğer eski tamiyalar gibi 1/32. bir de öğretici bir niteliği olmayacak. Şasiyi alın tabana oturtun tekerler aksamını filan takın direksiyonu, vites vs. monte edin. motoru koyup kapağı kapatın oldu bitti. Italeri ise belirttiğim üzere daha çok parçalı. daha öğretici bir yapıda. |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 08/01/2006 Saat 21:39 |
Copilot bey;
Aynı modeli ürettiğimiz sürece, renk, kamuflaj şablonu, cephe gibi seçenekler, tamamen keyfinize kalmış. Aygün; Italeri kitin bulunabilitesinden emin olsak, onu tavsiye ederiz. Italeri'nin durumundaki muğlaklık sebebiyle alternatifler arasına alamadık (İstanbul'da ikamet edenlerin dışındaki modelcileri de düşünmemiz gerekir). Diğer yandan, biz baştan beri eski kalıp Tamiya'yı tavsiye etmiyoruz. Herkese tavsiyemiz, yeni kalıp Tamiya kiti edinmeleri. Bu şartlar altında, halen niçin eski kalıp Tamiya ile Italeri kiti karşılaştırdığınızı çözemedim? Akabinde, ahalide yanlış bir intiba uyandırmayalım. |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
kudret kaptan
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 55 |
Gönderim Zamanı: 08/01/2006 Saat 22:41 |
merhaba
eğer italeri, tamiyadan daha kucukse 1/32 olamaz, sakın yeni tamiya (35219)1/32 olmasın? |
|
Kudret ALTINKESER
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 09/01/2006 Saat 04:08 |
Orjinalini yazan: kudret kaptan
merhaba eğer italeri, tamiyadan daha kucukse 1/32 olamaz, sakın yeni tamiya (35219)1/32 olmasın? İtaleri ve yeni tamiya 1/35.Eski tamiya 1/32. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |