Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: AKA ortak proje ile ilgi sorular! | |
Yazar | Mesaj |
nezih
Üye Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
Konu: AKA ortak proje ile ilgi sorular! Gönderim Zamanı: 07/01/2006 Saat 10:14 |
Merhaba eyyy maket milletinin insanları...
Agalar öncelikle başlayacaz mutluyuz bu ortak projeye anca 2 kategoridede sorularım var.. bir açıklık getirsek tartışsak benim açımdan çok sevindirici olacak öncelikle; 1- Panzer II imal edecez fakat mutlaka tamiya marka mı edinmeliyiz? ve bu kitten çıkan g veya f (emin değilim) versiyonlarına sadık kalmalımıyız, keza başka marka üreteceksek panzer II nin çeşitli versiyonları mevcut.. 2- willys jeep için daha önceden de planlarımda olan bertaraf olmuş bir jeep yapma fikrim var. Ancak üretirken kitin lastiklerinin yanması veya çeşitli şekillerde aracın parçalanması sonucu ufak bir zemin ile destekleme gereksinimi olabilir.. bu durum bir sorun yaratırmı.. tartışalım, sevinelim, delirelim, üretelim, tartışalım, sevinelim, delirelim, üretelim,tartışalım, sevinelim, delirelim, üretelim, vs..... sevgiler saygılar... |
|
Sweat saves blood!
|
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 07/01/2006 Saat 10:30 |
Nezih bey kardeşim;
1. Panzer II'yi Tamiya'nın kitini üretelim ki herkes bir ortak proje olsun. Yoksa bu ürün gamında Tasca'nın Luchs'undan (55 USD.-), ICM'in versiyonuna, Alanger'den Maquette'e kadar envai markanın, bintürlüsü var. Bizdeki amaç bir kiti ortak proje kapsamında üretmek. 2. Zemin konusunda duvar, ağaç, figür, vs eklemediğiniz ve zeminin aracın boyutlarından çok büyük olmadığı sürece kabul edilir. Hayırlısı olsun. |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
nezih
Gönderim Zamanı: 07/01/2006 Saat 10:38 |
Camiyamıza hayırlısı olsun teşşekkürler..
|
|
Sweat saves blood!
|
|
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 07/01/2006 Saat 22:39 |
Ortak proje'de diorama yapmak yasak mi acaba? oysa ki ben Panzer II'yi askerleri ile beraber ufak bir diorama haline getirmeyi hayal etmiştim.
|
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 08/01/2006 Saat 05:42 |
Secilen iki kiti de temin ettim. Proje icin hazirim. Panzer II'den cikan kamuflaj şeması çince malesef
Bir önceki mesajda sordugum gibi; diorama yapmak yok mu bu projede acaba? |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
nezih
Gönderim Zamanı: 08/01/2006 Saat 06:29 |
malesef..
|
|
Sweat saves blood!
|
|
volkan
Gönderim Zamanı: 08/01/2006 Saat 07:52 |
Nezih bey tesekkurler.
Elestiri olarak algilanmasin ancak neden söz konusu araçların odakta olduğu ufak ebatlı dioramalar yapmıyoruz? Sadece fikir olarak ortaya atıyorum. Ne gibi bir sakıncası vardır? Kitten çıkan hasanlara yazık o yüzden söylüyorum |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Gönderim Zamanı: 08/01/2006 Saat 08:02 |
Siz dioramada kullanmak üzere ortak proje dahilinde yapın üretiminizi. Sergi için dioramadan ayırır getirirsiniz. Kanun değil ya
|
|
volkan
Gönderim Zamanı: 08/01/2006 Saat 08:40 |
Evet sevgili Akhilleus, haklisin.
Ben de böyle yapmayı düşünüyorum. Ben sadece öneri olarak söyledim. İsteyen diorama yapar, ayrı getirir elbetteki. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 08/01/2006 Saat 21:43 |
Volkan bey;
Madem diorama yapmak istiyorsunuz, o takdirde tavsiyem, modelinizi dioramaya zeminine sabitlememenizdir. Bu sayede, modelinizi, ortak proje grubu modelleri arasında sergilenmek üzere, zeminden ayırabilirsiniz. |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
volkan
Gönderim Zamanı: 08/01/2006 Saat 22:09 |
Barkın Bey tesekkurler, ben de öyle yapmaya gayret edeceğim.
|
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |