Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Italeri 1/48 Ef-2000 | |
Yazar | Mesaj |
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Konu: Italeri 1/48 Ef-2000 Gönderim Zamanı: 04/01/2006 Saat 00:54 |
Yaparken baya sıkılmış olduğum bir kit fakat ortaya çıkan sonuç hoşuma gitti. Bakalım sizinden hoşunuza gidecek mi?(Doğal olarak eleştirilerede açığım)
Düzenleyen oy61 |
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
oy61
Gönderim Zamanı: 04/01/2006 Saat 00:54 |
Düzenleyen oy61 |
|
Hayat bos!!!
|
oy61
Gönderim Zamanı: 04/01/2006 Saat 00:55 |
Düzenleyen oy61 |
|
Hayat bos!!!
|
GoodCat
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 185 |
Gönderim Zamanı: 04/01/2006 Saat 00:59 |
Ellerinize sağlık güzel olmuş ama bence birazcık wash yese de çizgiler hatlar birazcık daha belli olsa daha iyi olmaz mıydı ???
|
|
Back !...
|
|
oy61
Gönderim Zamanı: 04/01/2006 Saat 01:10 |
Wash yaptım fakat uçak yeni olduğu için çok koyu tutmadım.
|
|
Hayat bos!!!
|
çevikbir
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 253 |
Gönderim Zamanı: 04/01/2006 Saat 02:29 |
güzel eline sağlık
ammma daha önceaynı modeli yapnlardan olaraksormak isterim uçağın burun kısmı gövde ile aynı değil dimi? bana aynı gibi geldi... ayrıca daha güzel modeller yapmanı isteyen biri olarak derim ki: 1 egzozları tek renk yapma biraz oynmama ile metal yanık metal görünümü elde etmeye çalış... 2 kanat uçlarındaki hedef podlarının cam yüzeylerini tamiya x-19 smoke ile boyasan daha güzel olurdu... ayrıca tolga beye katılmıyorum zira wash olayını son derece yeterli tutmuşsun bence.... daha nice güzel modeller çıkaracağına inancım sonsuz ama çok hızlı gitme |
|
bakkal amca hase vormiii!!!
|
|
oy61
Gönderim Zamanı: 04/01/2006 Saat 02:35 |
Teşekkürler Tarık abi.
Soruna gelince burun kısmı gövde ile aynı renkte belki ışıktan dolayı farklı renk gibi görünmüş olabilir. Eleştirilerinide not ettim. Fakat o dediğin boyalar maketi yaparken elimde yoktu daha yeni aldım artık bundan sonraki modellere |
|
Hayat bos!!!
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 04/01/2006 Saat 04:13 |
Güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık
Selamlar |
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 04/01/2006 Saat 09:55 |
Çok temiz olmuş. Elinize sağlık. Üretimdeki sıkıntılardan biraz bahseder misiniz? Hani, bunu alıp üretmeye kalkışacak modelci, nerede neye dikkat etmeli, siz, aynı kiti üretecek olsanız, neresini farklı yapardınız gibi.
|
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
oy61
Gönderim Zamanı: 04/01/2006 Saat 10:31 |
Tabii bahsedeyim
Öncelikle kiti yapacaklar kesinlikle hava frenini ve havada yakıt ikmal hortumunu açık yapsınlar. Yerlerine kesinlikle tam oturmuyorlar ve çok fazla macun detay açma olayı çıkarıyorlar. Kitin bir başka sorunlu tarafıda hava alığı. Oturmama sorunu burdada var. Hava kanalı ile dış gövde çok kaba bir şekilde birleşiyor buda yapmacık bir görüntü oluşturuyor. Bu birleşme yerinin yine macunla yumuşatılması lazım. Bu tesviye nedeniyle hava alığı gövde birleştirildikten sonra boyandı. Ayrıca hava alığına daha fazla hava girmesini sağlayan kanatçıklarda yerlerine iyi oturmuyor. Bu birazda yumuşatma operasyonu nedeniyle oldu zannedersem. Bir delta kanat olduğu için kanat gövde birleşme yeri dikkat istiyor dolayısı ile macun zımpara buradada devrede. Bu arada kitten çıkan decalleri taşıyan uçağın resmini bulamadığım için elimdeki başka bir fotoya dayanarak italyan versiyonu yaptım. Bu hali bence daha güzel. Yinede dalgınlığıma gelip kuyrukta hata yaptım. Siyah boya sadece kuyruğun üst ucunda olacak aşağı doğru şerit şeklinde gelmeyecek. Kitte kuyruğa takmak için bir parça var o parçada sadece bu italyan versiyonuna ait diğer versiyonlara takmayın. Benim fotoda oda yoktu o yüzden bende takmadım. Bunların hiç biri ile uğraşmamak için revell bu uçağı yine 1/48 ölçekte çıkardı onu bekleyin. Düzenleyen oy61 |
|
Hayat bos!!!
|
KaanX
Admin Group Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
Gönderim Zamanı: 04/01/2006 Saat 18:49 |
Ragıp Bey, çok güzel bitirmişsiniz kiti.
Bendekine korkudan elimi süremiyorum :) Revell'in yeni kiti açıklamasıyla zaten bu saatten sonra elimi süreceğimi de sanmıyorum |
|
Yeminli modelci
|
|
oy61
Gönderim Zamanı: 04/01/2006 Saat 21:16 |
Doğrusu detaysız kokpiti, hatalı detaylarını göz önüne almazsak iyi bir antreman kiti. Zımpara tekniği geliştirmek için bire bir . Ben yaptığım italeriler arkasından hep sorunluydu filan diyorum ama yapmadanda duramıyorum. Şu anda bir mirage 2000 ile uğraşıyorum arkasından da bir F-16 gelecek. Biraz mazojistlik var herhalde Birde Kaan bey Ragıp kim?
Düzenleyen oy61 |
|
Hayat bos!!!
|
KaanX
Admin Group Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
Gönderim Zamanı: 04/01/2006 Saat 21:35 |
Pardon "oy" rumuzu bana Ragıp Oy'u çağrıştırdı birden Osman Bey
|
|
Yeminli modelci
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |