Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Federal Standart mevzuları | |
Yazar | Mesaj |
KaanX
Admin Group Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
Konu: Federal Standart mevzuları Gönderim Zamanı: 04/01/2006 Saat 19:22 |
Sıradaki resmimiz, tüm boya karşılıkları, federal standartlar, "onun rengi bu markada neye tekabül eder"ciler için geliyor:
-Ben seni böyle sevdim (Slow) |
|
Yeminli modelci
|
|
Erinç Özgür
Moderator Group Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 04/01/2006 Saat 19:47 |
Hakkaten ya, kameraya en yakındaki pilotun kaskı çağla yeşili? Olacak şey değil! Ama İtalya burası, olur böyle yeşillikler.
|
|
Y'ar not afraid of the dark, are ya ?
|
|
HYAMAN
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 470 |
Gönderim Zamanı: 04/01/2006 Saat 20:32 |
Uçak F-16 ise elde mevcut tüm grileri sürerim, hiç bakmam gözünün yaşına.İşte foto da beni haklı çıkartıyor.Bu FS davası kesin maketçileri gıcık etmek için uydurulmuş galiba ben kıllanıyorum.Gerçek hayatta F-16'yı boyarken şöyle konuşmalar geçiyordur eminim;
"E buraya süreceğimiz rengin FS kodu bu değil! "Sen sür karıştırma FS'yi MS'yi.Gri mi o gri tamam işte" |
|
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
|
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 04/01/2006 Saat 21:19 |
Bunlar hep para tuzağı boya satmak için çıkarıyorlar bunları
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 05/01/2006 Saat 00:11 |
F-16 ların yanaşık düzen renleri sınıfta kalmış.Aslında göz kararı el hesabı mixleyip atıverecen boyayı olup bitecekmiş..Boşuna uğraşıyoruz Bu FS bu RAL falan..
|
|
Terminatör
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
Gönderim Zamanı: 05/01/2006 Saat 19:27 |
Kıymetli arkadaşlarım, Tartışmaya gerek yok, en yakın olan uçağın pilotun kaskı kanopi camından kaynaklanıyor onlar standart renktir aslı gri nin bir tonu olup humbrol 128 dir, müzede aynısı mevcuttur,yarışmalara girecek olan modellerde gerçeğe uygunluk isteniyor onun için federal standartlara uygun boyalar piyasada mevcut, bazı çok kullanılan boyalar bazı arkadaşlar sağ olsunlar 2 kutu yani 12 adet alıp piyasayı bitiriyorlar, bul bulabilirsen kit bir boya yüzünden bekliyor. Ama hayır ben bu modeli yarışmaya sokmıyacam kendime yapıyorum diyorsanız istediğiniz boyayı kullana bilirsiniz zevk size ait. Yarışmalarda na yazıkki fedaral standart aranıyor, bu olay dünyadaki IPMS yarışmalarında dahi gerekiyor.Ben buradan sesleniyorum elinde fazla boya olan arkadaşlar ihtiyacı olan arkadaşlarla takas yapılsın herkesin ihtiyacı giderilsin diyorum. |
|
KaanX
Admin Group Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
Gönderim Zamanı: 05/01/2006 Saat 21:48 |
IPMS yarışmalarında federal standarda %100 uygunluk aranmaz, böyle birşey olamaz da zaten. IPMS yarışmalarında birinci bakılan kriter modelin düzgün yapılıp yapılmadığıdır, yani işçilik kalitesidir. İkinci kriter gerçeğe uygunluk ve detay zenginliğidir. Renk olayında gerçeğe uygunluk ise modelin renklerinin gerçek uçak gibi görünüp görünmediğidir, yoksa ben ne FS uyumlu boyalar biliyorum yanlış tonda olan, boyayınca modelde sırıtan...
Lütfen Federal Standard'ı boya tablolarını "kutsal kitap" muamelesi yapıp asıl amacın önüne geçirmeyelim. Herşey Federal Standard olsa bile boyalar zamanla ton değiştirler, zaten yukarıdaki resmi koyma amacım da budur. Bu f-16'lara özgü bir durum değil. F16'lar Federal Standard'ın alası ile boyanır çünkü. Bakın kanopilerin renginin bile biri diğerini tutmuyor, burunlar tam facia, yakıt tankları ve kuyrukların her biri ayrı telden çalıyor. Hangi standardı neye göre makedinize uygulayacaksınız? Humbrol 128'in FSbilmemkaç ile %100 aynı olup olmadığı ayrı bir tartışma konusudur, hiçi girmeyelim Haa, Federal Standartlar, boya tabloları, renk karşılıkları modelimize boya seçerken bize iyi bir başlangıç noktası verirler, onu hiçbir şekilde inkar etmiyorum. Ancak elinizde 20 tane farklı ton gri varken FS 36375 olsun illa diyip gidip 21. ton griyi aramak gereksiz, benim başından vurgulamak istediğim budur. Ya da FSbilmemkaç bulamadım diye elindeki makedi yapmamak... |
|
Yeminli modelci
|
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 06/01/2006 Saat 01:09 |
Abi bu ne ne biçim iş yahu??? Kanopi renkleri bile farklı. Sanaii'de toplama yapmışlar İtalya'da herhalde:} Hani kuyrukları görmesek "farklı filo, farklı renk" diyecez de o da değil ki....Ben anlamadım bu işi.. .Yapmıyorum abi, ben ecüş yapmaya devam edeyim en temizi:}
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
nezih
Üye Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
Gönderim Zamanı: 06/01/2006 Saat 01:44 |
Boya gitsin ozaman yaa ne kasiyoz agalar..
Düzenleyen nezih |
|
Sweat saves blood!
|
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 06/01/2006 Saat 02:15 |
FS olsun RAL olsun zaten bu renklerin hepsi ışık altyında farklı tonlarda görünmeyecekmi.Denizin rengi herzaman mavimi..Güverte tayyaresinin bir seferden sonra üzrinde FS renkmi kalıyor.Tuzlu rutubete maruz kalıdığında bu FS 26375 diyebilirmiyiz.Bilindiği için bu FS... denilebiliyor.FS boya kullanıyorum ama hiçbir zaman boya kabından çıktığı gibi değil.Biraz açmak..biraz koyultmak yani biraz hareket vermek lazım diye düşünüyorum..
Farklı markaların birbinin karşılı olarak hazırladıkları skalalarada güvenmemeyi öğrendim.Bunun karşılığı tam denilen boyalar tamamen ton farlarıyla karşıma çıktı.Peki ben maketi mi bıraktım hayır.Farklı markalar bile aynı modele farklı renkler önerebiliyor..Yani Elimden geldiğince maketime bakıp devam ediyorum.. Selamlar |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |