![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Flashback
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 321 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 12:42 |
Kit Tamiya 1/35 Cargo Truck fotolar iki ayrı makine ile çekildi.
![]() ![]() ![]() |
|
Tuna Onay
|
|
![]() |
|
Flashback
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 321 |
![]() ![]() ![]() |
Devam
![]() ![]() ![]() |
|
Tuna Onay
|
|
![]() |
|
Flashback
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Tuna Onay
|
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
saral100
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Çok iyi olmuş süper görünüyor ellerinize sağlık. Selamlar |
|
![]() |
|
carlgustav
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
![]() ![]() ![]() |
Elinize sağlık Tuna bey. Model çok güzel olmuş.
Diğer yandan, modelinizin kalitesini fotolara daha iyi yansıtabilmeniz için tavsiyem, fotorafları çekmeden evvel, makinanızın beyaz ayarını yapmanızdır. Bunun için "white balance" yazılı olan ayarları kullanıp, modeli fotoraflayacağınız ışık altında, beyaz bir kağıda makinanızın objektifini tutup ayar yapınız. Göreceksiniz ki, bu şekilde çekeceğiniz fotolarda, modeliniz, ne aşırı sarıya, ne de aşırı maviye kaçacak, nisbeten gerçek rengine en yakın yansımayı görüntüleyebileceksiniz. Keep up the good work ![]() |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
![]() |
|
Flashback
![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler arkadaşlar,Barkın bey haklısınız white balance ile ilgilenmem gerekiyor,yada hazır laf açılmışken tavsiye ettiğiniz bir makina varmı?fiyat performans açısından,yakın çekim için özellikle.
|
|
Tuna Onay
|
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() bence.. zemin kendi imalatiniz midir efem... |
|
Sweat saves blood!
|
|
![]() |
|
Captainairbus
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
![]() ![]() ![]() |
Güzel görünüyor.
![]() ![]() |
|
ex copilot.
|
|
![]() |
|
carlgustav
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
![]() ![]() ![]() |
Ben 2 senedir, oldukça demode olmuş, artık üretilmeyen Nikon Coolpix 3700 kullanıyorum(3,2 Megapixel). Çektiğim model fotolarından bir fikir sahibi olabilirsiniz. Ben çok memnunum.
Eğer benim gibi, reflex olmayan makina düşünüyorsanız (SLR olmayan), Nikon'un Coolpix serisi oldukça iyidir. Kimisi Canon, kimisi Sony, kimisi Olympus, Leica, vs tercih ediyor. Daha sayamadığım çok marka var. Ancak gelişimin sonu yok, benim gibi fazla müşkülpesent davranmayıp, uygun bütçeli, makrosu, lensi iyi olan, tanınmış bir markadan makina alınız (Çinli, Tayvanlı gappiriguppak markaları tavsiye etmiyorum). Ben sırf "en iyisini alacağım, çok büyük bütçe ayırayım" fikriyle 2 sene makinasız dolandım. Sağdan soldan makina dilendim. Hem model fotorafı çekmeyi, hem de bu ödünç makinaların hiçbirini tam kullanmayı bilmediğimden, çamur gibi model fotoları çektim durdum. Yanlış yapmışım. Mütevazi, bütçenizi fazla sarsmayacak, ihtiyaçlarınızı karşılayan bir makina tavsiye ederim. İyi fotolar. |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
![]() |
|
Flashback
![]() ![]() ![]() |
Barkın bey tavsiyenizi değerlendireceğim teşşekürler.Nezih bey zemin tamiya stone paving material sheet hljden almıştım a4 boyutunda istediğiniz gibi kesip biçiyorsunuz ayrıca kabartmalıdır yani öyle düz kağıt değil,siyah base ise hobici.com dan aldığım pm model sergileme camekanının altı taş yolu ona göre kesip yapıştırdım dry brush falan uyguladım,üzerinede camını koyunca maket düşmanları çaresiz kalıyor.
Düzenleyen Flashback |
|
Tuna Onay
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |