Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Sivil Araçlar
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar
Mesaj icon Konu: Ducati Monster S4 1:9 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Moses
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 372
Alıntı Moses Cevaplabullet Konu: Ducati Monster S4 1:9
    Gönderim Zamanı: 31/12/2005 Saat 20:17
Herkese selamlar,

Oncelikle tum model sitesi uyelerinin yeni yilini en icten dileklerimle kutlar, senenin sizlere saglik, mutluluk ve basari getirmesini dilerim. Yeni senede nice nice yeni maketler gormek dilegiyle
Bu Ducati maketimde sizlere bahsetmistim. Ozellikle lastiklerinin sertliginden ve jantlara zor takildigindan. Hakikatten de lastikler beni epeyce ugrastirdi. Modeli bitirmem yaklasik 2 haftami aldi. Tabi araliklarla ugrastigimdan. Her aksam biraz biraz el gezdirdim
Kutuyu ilk actigimda bu maketin cok basit oldugunu ve cabucak bitecegini dusundum. Hatta bazi parcalarin kaba oldugunu ve modelin guzel gozukmeyecegini yazdim. Ne var ki model bittiginde yanildigimi fark ettim. Bitmeden yroum yaparak hata ettim. Bence tum parcalar bir araya gelip maket tamamlandiginda goze oldukca hos gorunuyor.
Dereyi gormeden pacalari sivavamak gerekiyor. Motor bloku 2 kisimdan olusuyor ama boya ve detaylarla daha bir gercekci oluyor. Kablolari bana gore oldukca iyi yapilmis. Frenlerin ve baglanti kisimlarinin oldugu yerde toplu igne ucu gibi cikintilar var. Kablonun icerisi bos oldugundan buraya rahatlikla geciyor. Ben onceleri yapisacak sandim ama icine üfleyince gordum ki bosluk var. Sari boya Tamiya'nin. Camurluklar titanyum ve burnt iron karisimi. Siyah olan yerler revell matt 8 ve revell 7. Sinyaller clear orange, stop lambasi clear red, aynalar chrome silver, motor bloku aluminium... Daha uzerine konacak decaller vardi fakat kotu olduklarindan daha dogrusu aplike edilmesi birazkusurlu oldugundan eklemeyi dusunmedim. Duz bir alana decal uygulamak kolay ama zemin bombeli ise ve decal tam uyum saglamiyorsa modeli bozmaktan baska ise yaramaz. Bence boylesi daha iyi. En azindan tum boyalar belirgin.
Simdi hangi maketi yapmaya baslayayim diye dusunuyorum. Kamyon mu? Motor mu? volkswagen mi? Askeri arac mi? bilemiyorum. Ya kura cekecem ya gozumu kapayip birine dokunacam
Bu arada gumrukte gelmesi beklenen 7 adet TIR maketi var. allah verede ordakiler bir problem cikarmasalar.

IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/12/2005 Saat 20:18

IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/12/2005 Saat 20:19

IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/12/2005 Saat 20:19

IP
BUROCK
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 929
Alıntı BUROCK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/12/2005 Saat 22:12
Oncelikle eline saglik
Egsozdaki ve benzin deposu uzerindeki kalip izleri disinda ozellikle boya isciligi cok guzel olmus.
Dekal konusundaki gorusune malesef kaltilmiyorum cunku dekaller aracin guzel ve gercekci gorunmesini sagliyor.
Bombeli yerler icin microsol'u rahatlikla kullanabilirsin ve cok guzel sonuc veriyor.
Yeni yilda yeni modellerini bekliyoruz
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise
You Must First Be Young and Stupid !!
IP
HAKAN
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 876
Alıntı HAKAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/12/2005 Saat 22:46
Tebrikler.Ben çok beğendim.Çok temiz bir çalışma olmuş.
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/01/2006 Saat 01:18
Elinize sağlık.
Lastikleri azcık eskitirseniz tadından yenmeyecek.
IP
roadrunner
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 505
Alıntı roadrunner Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/01/2006 Saat 02:42
elinize sağlık çok güzel motorda en çok sevdiğim motor tiplerinden böle çıplak olanlar ducatiler falan çok hoş... mat siyah bence daha hoş olurmuş...
Long Live Rock & Roll
IP
Korkut
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1409
Alıntı Korkut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/01/2006 Saat 02:51
Orjinalini yazan: BUROCK

Oncelikle eline saglik
Egsozdaki ve benzin deposu uzerindeki kalip izleri disinda ozellikle boya isciligi cok guzel olmus.
Dekal konusundaki gorusune malesef kaltilmiyorum cunku dekaller aracin guzel ve gercekci gorunmesini sagliyor.
Bombeli yerler icin microsol'u rahatlikla kullanabilirsin ve cok guzel sonuc veriyor.

+1

Bütün "yaygarana" rağmen bak ne güzel toplamışsın işte!
IP
benbeni
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 554
Alıntı benbeni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 05:11

Oncelikle eline saglik

+1

Ve güzel bir model.Tebrikler

Şu karbon dekalleri kendin mi ekledin yoksa modelle beraber mi verildi?
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
IP
saral100
Üye
Üye

Gönderilenler: 1029
Alıntı saral100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 05:19
Çok güzel olmuş Moses çok güzel.Öellikle metal işçiliği mükemmel.Elerinize sağlık.Eh artık devamını bekleriz.
Selamlar
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 05:48
Selamlar,

Herkese yorumlarindan dolayi tesekkur ederim. Karbon decaller maketle birlikte verildi ama aslen karbon degiller. Karbon goruntusu verilmis sadece Jantlara chrome silver uyguladim diger kisimlarda ise metalizer kullandim. Aslinda daha kullanilacak decaller vardi ama ben uygulamayi beceremeyince sadece bunlar kaldi.
Bugün 1966 model Tamiya volkswagen maketime basladim. Motorun tamami montajlandi ve boyandi. Alt sasi bitti. Kupasini da cok guzel astarlamistim. Bugün boyayaim da bari bir kismi bitsin dedim ama yine demez olaydim. İlk kez humbrol boya kullandim ve ne hikmetse airbrush boyama isim fiyasko ile sonuclandi. Cok guzel bir metalik yesil renk kullandim ama bir sure sonra yesil renk kararmaya basladi ve alt kisimlara dogru akmaya basladi. Kurumadan uzerine bir kat revell boya atayim dedim iyice berbat oldu. Her makete basladigimda bir takim aksilikler cikiyor. Maket hepten kotu olunca son care hidrolik yagina batirip bir guzel temizledim. İlik suda temizleyip kuruttuktan sonra uzerine guzelce bir kat astar attim. Yalniz hidrolik yaigi ile biraz fazla ovaladigimdan sileceklerin bulundugu on cita ortadan ikiye cit deyip ayrildi. Yapistirdim bu sefer plastik eridi. Umarim sonu citroen kupasi gibi olmasin. Sizce volkswagen'imi ne renk yapayim? Turuncu, koyu yesil??? veya baska oneriniz varsa neler???
IP
benbeni
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 554
Alıntı benbeni Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 07:55
Karbon dekalleri sormamın nedeni; dekallerdeki karbon görünümü araca göre çok büyük ölçekte kaçmış.1-1'de bile karbon aralığı daha azdır.Özellikle bu hatayı maket üreticisinin yapması garibime gitti.Birde madem dekal verdin.Bütün çamurluğu kaplayacak kadar dekal ver.Garibime gitti.İnşallah anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.

Senin modeline laf yok Moses.Yanlış anlaşılmasın.
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 08:14
Moses, öncelikle motor göze çok güzel gözüküyor, seçtiğin fonla beraber gerçek gibi durmuş.

VW için seçtiğin Humbrol no:50 ise (metalik yeşil deyişinden yola çıktım) ve o seri renkler ise, o renkler biraz acayiptir, çok ince katlar halinde atman ve altında gümüşle falan astar yapman gerek. Daha detaylı bilgiyi Typhoon veya Tamer Özkan verebilir, zira ben aynı boya ve onun mavisiyle otomobil yapmayı denedim, 2 kere boya söktüm, gördüğün gibi ortada hiçbir şey yok, en son başka renge boyamak üzere kenara fırlattım. O boyalar bence can yakıcı.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 08:44
Yorumlariniz icin tesekkurler,

Senin de dedigin gibi humbrol renk numarası 50 ve 52. ikiside metalik daha dogrusu ben actiktan sonra fark ettim. Enamel oldugu icin revell'in inceltici tinerini kullandim. Once bos bir alan uyguladim ki bakalim renk guzel duruyormu ve problem cikartiyormu. Uyguladigim alan paril paril parladi. E oyleyse modele atabilirim deyip uyguladim. Basta guzel duran boya bir sure sonra akmaya ve aracin alt kisimlarinda damla seklinde birikmeye basladi. Daha sonra renk ise kararmaya basladi. Birde airbrush boyayi damla damla atmaya baslayinca boya hepten gumburtuye gitti. 2 saat hidrolik yaginda temizledim. Uzerine tekrardan tamiya beyaz astar attim. Sabah boyayabilirim de ren konusunda kararsizim. Birde Turuncu renk cikti ortaya. Sizce turuncu yakisirmi?
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 11:13
O boyalarla da olur ama teferruatını öğrenmen lazım, çok hassas çalışacaksın, çok çok ince katlar halinde yavaş yavaş gideceksin. Ben zaten sivil aracı deneme amaçlı yaptığım için benim harcım olmadığına karar vererek No:50 yeşil ve No:52 metalik mavi'yi kenara ayırıp projeyi terketmiştim.

Turuncu güzel olabilir VW için, belki açık pembe, fosforlu yeşile yakın bir yeşil, vs de deneyebilirsin? Kaplumbağa hepsini kaldırabilir zannedersem.

Ben de 2 saattir araba decallemekle uğraşıyorum, valla bu sivil oto deli işi alışkın olmayana, feleğim şaştı!
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 11:34
Moses

Kullandığınız fren hidroliğini değiştirmenizi tavsiye ederim.
Dot 4 plastik için tehlikelidir.Plastiği çok zayıflatır,kırılmasına sebep olur,şeffaf parçaları matlaştırır.
Dot 3 alın.Boyayı sökmesi daha uzun sürer ama plastiğe zarar vermez.
IP
carlgustav
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1190
Alıntı carlgustav Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 19:00

Oncelikle eline saglik

+1

Boya temizliği için, Stinca'yı da alternatifler arasına almanızı tavsiye ederim.
A critic, is a legless man who teaches running.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide