Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: AFV ORTAK PROJE Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
ardeth
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 03:25
Orjinalini yazan: nezih

willys için marka veya çeşit sırlaması belirlenecekmi... atıyorum mesela isteyen tamiya willys jeep isteyen italeri comando car yapabilir fln gibi opsiyon tutturlabir mi?

öyle olsa ben de italeri commando car'a girerim.

ama hala bir kesinlik yok gibi tank isteyenler de çıkıyor. Şuna bir kesinlik getirmek yerinde olacak.

Düzenleyen ardeth
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 03:44
Ortak proje yapılacaksa her seviyeye hitap etmesi gerekir. Birden 3 renk 2. Cihan harbi aracına girersek 1) Hem acemiler çok zorlanır 2) Pistole sahibi olmayan arkadaşlara haksızlık ederiz.

AFV diye yola çıkarsak, yapımı kolay, seçeneği bol ve teknik denemeye müsait bir araç hepimizi keser. T-34 çok güzel bir örnek mesela, tek renk (Rus yeşili ki Rusların fabrikada kafalarına göre karışım yapıp tank boyadığını düşünürsek yeşil tonunda bile özgürüz) , toplaması nispeten kolay olacak, teferruatı az ve deliler gibi eskitmeye gelecek bir örnek. Keza M113 de geniş kullanım yelpazesini düşünürsek ve "kutu" formundan ötürü yine iyi bir aday.

Jeep veya Hummer bence daha zor olacaktır, AFV modelciğinde gördüm ki "Soft skin" olarak tabir edilen aletler gerek kabin içi detayları ile uğraşmak olsun, gerek camlar mamlar olsun, gerekse gövdenin farklı birleşim yerleri olsun (kamyonlar), kutu gibi kapanan tanklara göre çok daha zor bir üretim süreci izliyor. Ha bu benim şahsi fikrimdir, yoksa Willys Jeep atla deve değildir...

Yapılırsa ben varım diyeceğim ama dilerim diğer projelere katkım gibi yalan olmaz, ben hala BMW yapmaya uğraşıyorum
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Lonewolf
Admin Group
Admin Group
Simge
Tekniker

Gönderilenler: 437
Alıntı Lonewolf Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 06:04
Şimdiye kadar konuşulan araçlar arasında oyum M-113'e gider.
Bence birkaç seçenek belirlenip anket yapılsın.
Kaank
IP
VoGi
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 193
Alıntı VoGi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 06:40
Valla aslında bir tank fena olmaz ama personel taşıyıcı da olabilir
Bombs Away!!!
IP
Flashback
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 321
Alıntı Flashback Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 06:44
Bence istenilen kit listesini ortaya koyup oylama yapalım.

Düzenleyen Flashback
Tuna Onay
IP
carlgustav
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1190
Alıntı carlgustav Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 07:17
Bence, yeni başlayanları da kapsayacak bir ortak projede, üstü kapalı, toplaması kolay ve sonucun nisbeten tatminkâr bir araç olması daha sağlıklı olur.

Bütçelere de az dokunması ve bulunabilirlik amacıyla, şu alternatifleri oya sunacağız:

1. Tamiya Pz.Kpfw.II (ürün kodu: 35009)
2. Tamiya M-41 Walker Bulldog (ürün kodu: 35055)
3. Tamiya Sherman M4A3 (ürün kodu: 35122)

Ayrıca ekstra alternatif:

4. Trumpeter M1A1 (gerçi biraraya gelmesi ile ilgili sorular olabilir)
A critic, is a legless man who teaches running.
IP
Batur
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 759
Alıntı Batur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 07:43
M1A1 bana uyar...
IP
VoGi
Üye
Üye
Simge

Alıntı VoGi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 07:56
Açıkçası bana da uyar Böylece ilk AFV mi yapmıs olurum
Bombs Away!!!
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 08:05
Ekstra alternatif die yazılmış Trumpeter M1-A1 enteresan bir başlangıç kiti olabilir tabii, keza paletleri bakla bakla plastik verilmiş olup, paletler dahil aşağı yukarı her tarafında tesviye işi vardır (bir adet masanın üstüne boyayı bekleyen var az deli etmedi).

Yola Willy's, hummer yada M-113 le çıkalım dememizin sebebi, bu üç modelde de sonsuz sayıda bitirme alternatifi olması.

M-113ün çeşitli markalarda yüksek sayıda varyantı mevcuttur, İtalerisi sorunsuz ve güzeldir, Tamiyası da oldukça lezizdir, alternatif olarak Türk de bitirilebilir.

Hummer keza yüksek sayıda alternatif içerir, ve piyasadaki kitlerin çoğu sorunsuzdur.

Willy's Jeep ise 50 küsür senelik aktif kullanım hayatı sebebiyle alternatif konusunda sınırsızdır, kit olarak basit olup yeni başlayan birine sorun çıkarmaz, birden çok firmada alternatifi mevcuttur.

Son iki seçeneğin bir avantajı da sivil araç yapan modelciler için geçiş olabilecek nitelikte olmasıdır.

Benim önerim paletli olacaksa M113, tekerli olacaksa willy's dir.
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 08:06
Benim oyum M-113ten yana. Zaten üretmek istiyordum bahaneyle bir tane aradan çıksın

Trumpeter kiti biraz fazla maceralı olabilir, can sıkabilir, kolaydan girip sonra kendimizi başka maceralara atalım derim.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
VoGi
Üye
Üye
Simge

Alıntı VoGi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 08:25
Tamam o zaman benim için M-113 olabilir.(Valla Ufuk beyin yaptığı Gatling li M-113 süper).(Hummer da olsa fena olmaz.Kamuflajı güzel olabilir)

Düzenleyen VoGi
Bombs Away!!!
IP
volkan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 442
Alıntı volkan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 08:45
Oylama yapilsa daha iyi olur diye dusundum bir an kim ne istiyor kafamiz karisiyor boyle olunca...
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan.
IP
Batur
Üye
Üye
Simge

Alıntı Batur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 08:46
ufuk beyin yaptığı M-163 (italeri)...piyasada yok galiba,zaten biraz sorunlu bir kit,ufuk daha iyi bilir...ben academy olanını topluyorum,başlangıç seviyesi için pek uygun değil...hummer içinde Tamiya haricindekileri hiç tavsiye etmiyorum...Tamiyanın fiyatıda biraz yüksek,ortak proje için uygun olmayabilir...
IP
Tehlikeli Hamsi
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 29
Alıntı Tehlikeli Hamsi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 08:55
Yahu bu ortak proje nasıl oluyor da oluyor. Bi zahmet anlatın da biz de öğrenelim. Yoksa alkollü kaza yapıp konuşamadığı için herkesin ecnebi zannetip ingilizce konuştuğu sarışın mavi gözlü vatandaş gibi hissetmeye başlayacağım. Malum sonunda adam "beyin fırtınası" nı kaldıramayıp ,öldürün beni!!! diye bağırmaya başlamıştı...
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 09:14
Ortak proje mantığı belli bir tema yada kit seçilip (kit bazlı gitmek başlangıçta daha eğiticidir, yakın zamanda tema bazlı ortak projeler de olacaktır), belli bir süre dahilinde o kitin bitirilmesidir. Burdaki ana fikir kiti adım adım yapıp fotoğraflarla paylaşmak, takılınan yerlerde yardımlaşmak ve belirlenen sürecin sonunda kiti nihayete erdirmektir. Ortak Proje dahilinde bitirilen kitler yarışmaya katılmaları halinde kendilerine ait açılmış olan kategoride değerlendirilecektir.

Örnek olarak Uçaklar bölümününde (Revenge of the Jets) sürmekte olan F-104 ortak projesine bakmanızı öneririm, onun şartnamesi aşağı yukarı olayın mantığını anlatmakta zaten.

Ortak projenin en büyük amacı, yeni başlayan modelcilerle, tecrübeli modelcleri aynı konu dahilinde toplamak ve akabinde gelişimi de sağlamaktır.

Batur;
M-163 ve Hummer konusunda, M-163 sorunsuz bir kit, benim tek paletini ters yapıştırmam haricinde tabii ki, herhangi bir yapım aşamasında sorunla karşılaşmadım. Hummer ise galeride olan Academy nin lego gibi bir kit, tenteyi oturturken dikkat etmek gerekiyor yalnızca. M-163 de nasıl bir sorunla karşılaştığını merak ettim şahsen.
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
Batur
Üye
Üye
Simge

Alıntı Batur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 09:44

yapım kılavuzu çok kötü,o parçayı oralara bi yerlere yapıştırın gibi durumlar var...ön taraftaki zırhlı dalga oturmuyor,yerine uymayan birtakım parçalar var,ayrıca paletler bakla bakla geliyor...piyasadaki tek M163 seçeneği ve bittiği zaman güzel oluyor...ancak bana sorarsan yeni başlayacaklar için değil...Hummerlar içinse Tamiya dışındaki bütün kitlerde ciddi ölçek ve detay hataları var...senin hummer güzel olmuştu,ancak sana leğende versek bişekilde yaparsın,bu yüzden referans olarak almıyorum
IP
carlgustav
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1190
Alıntı carlgustav Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 09:45
Bence, Academy ve Italeri kitler, ortak proje kapsamında fiyat ve bulunabilite sebebiyle uygun alternatifler değildir.

Herkese uyarsa, en mütevazi ve uygun fiyatlı kitlerden, Panzer II ile ortak projemizi açalım. Amerikalı alternatiflerden daha bol kamuflaj şablonu alternatiflerimiz olacak. Tek düzelikten uzak olur.
A critic, is a legless man who teaches running.
IP
pascalpati
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 242
Alıntı pascalpati Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 18:23
Bu başlığı görünce ne kadar sevindim anlatamam, F-104G projesinde de bulunuyorum, buna da katılmak isterim. Bence bu sitenin yöneticileri ve gelişimine katkı yapanlar çok süper bir iş yapıyorlar. Kendi adıma çok teşekkür ederim.
Bence de kolay bulunan, isteyenin kamuflaj atabileceği, isteyenin tek renk yapabileceği, ucuz ve benim gibi ilk AKA'sını yapacakları üzmeyecek kadar kolay birleştirilebilen bir kit olmalı. Ne seçilirse seçilsin bir an önce başlayalım. (F-104G'de bugün itibariyle öğretmenimizle aynı yere kadar gelmiş bulunmaktayım :) ) Sabırsızlıkla bekliyorum...
Ulas Demirdag
IP
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma