Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Figür
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Figür
Mesaj icon Konu: Hüdo nerelerdesin... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
F-4E
Üye
Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1158
Alıntı F-4E Cevaplabullet Konu: Hüdo nerelerdesin...
    Gönderim Zamanı: 23/12/2005 Saat 03:27
on line olduğunu görünce bişeyler koyayım dedim....hadi bakalım...kaçma biyerlerede ..anlat....kulaklarımızın pası silinsin

Kaptan Paşa bu.....
IP
F-4E
Üye
Üye

Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/12/2005 Saat 03:28
buda kızlarağası.....

iyi modeller herkese....
IP
saral100
Üye
Üye

Gönderilenler: 1029
Alıntı saral100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/12/2005 Saat 03:53
..pardon..belki başkabirine seslendiniz ama..başlığı görünce merak ettim..Bu figürlerde sizin eserinizse..valla nediyeyim..büyüksünüz hocam...
IP
F-4E
Üye
Üye

Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/12/2005 Saat 04:24
figürler:Emre Kunt, ince işler ve boyama bendenize ait...
iyi modeller
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Gönderilenler: 337
Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/12/2005 Saat 04:58
hımm,fazla yorum yapmaya gerek yok...bildiğimiz kızlarağası işte:)))haremde kadınların bakımı ve güvenliğinden ziyade onların yönetimi ile uğraşan görevli...fakat harem konusunda biras ukalalık ve ders işleyebiliriz.efendim,bizde harem dendiği zaman nedense hep biraz müstehzi,biraz bıyıkaltı bir kıkırdama durumu ortaya çıkar...cariyeler,halayıklar,dansözler,seks alemleri filan...osmanlıda saray haremi konusunda bu tarz yorumların kesinlikle yanlış olduğunun bilinmesi gerekir..harem bir zevk ü sefa ortamı değil,bir barınma ve eğitim merkezidir...öncelikle mahrem kelimesinden türetilmiştir ve girilmesi yasak olan yer anlamına gelir...padişahın özel hayatının geçtiği yerdir ve nasıl kendi evlerimizi yabancılardan sakınırsak osmanlı padişahlarıda kendi haremlerini yabancıların gözlerinden sakınmış,bu da haremlerin bir seks mekanı olarak algılanmasına sebep olmuştur.....
harem öncelikle bir eğitim kurumudur...küçük yaşda gelen kızlar,figürünü gördüğümüz kızlarağaları tarafından yıllarca eğitimden geçirilir.amaç gerek padişahın gerek diğer bürokratların özel hizmetini yapacak leydiler yetiştirmektir..ve yıllarca padişah ın yüzünü görmeden haremde yetişen kızlar olur.kızlar ın artık iyice olgunlaştığına kanaat getirildiğinde önemli bir memur veya paşa ile bu kızlar evlendirilir,ve haremden mezun olup kendi evlerine giderler...bu okuldaki kurallar serttir ve asla bir hafifliğe izin verilmez.yani kızların şımarması,erkeklerin kızlarla odalarda kovalamaca oynaması hikayeleri biraz düzmecedir..harem in bazı odaları ise hapishane olarak kullanılır,buralarda şehzadeler darbe yapma olasılığına karşı gözaltında tutulurlar ve zaman zaman gözdağı olarak öldirülmeleri bile sözkonusudur...bu haremde gözaltı süresince deliren ve o şekilde tahta çıkan sultanlar bile sözkonusudur...harem içinde işlenen cinayet ve idamların öyküleri çoktur ve insanın tüylerini diken diken ederler(bi 4.murat veya deli ibrahim figürü eklenirse sözünü ederiz)...
harem görevlileri(akağalar,karaağalar,kızlarağaları,haremağaları vs)genelde gelenek üzere habeş soyundan seçilirler ve daha çocuk yaşta yetiştirilirler.bunların hadım(veya iğdiş)edildikleri zaten malumdur.hayaları burulur,patlatılır ve muhtemel cinsel bir kaza olması engellenir.ama bu da pek bir çözüm değil bildiğim kadarı ile çünkü bazı harem kadınlarının gizli günlüklerinde haremağaları ile bir takım gayet problemsiz ve risksiz(hamilelik riski söz konusu olamaz)ilişkiler yaşandığı anlatılır....
efendim??padişah bu kadınlarla hiç mi beraber olmaz??geçiniz efendim,geçiniz...burası ciddi bir modelcilik sitesidir:)))padişahların uçkur konuları onların mahremidir,bizi ilgilendirmez...
   online figürler eklendikçe tarih derslerimiz online sürebilir.......
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Gönderilenler: 337
Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/12/2005 Saat 05:00
Orjinalini yazan: saral100

..pardon..belki başkabirine seslendiniz ama..başlığı görünce merak ettim..Bu figürlerde sizin eserinizse..valla nediyeyim..büyüksünüz hocam...

yaw,izzet ağbi bana arasıra takılır,bu görüntüler bana özel değil yani:))isteyen sayfaya girip yorum yapabilir canım:)))
IP
saral100
Üye
Üye

Gönderilenler: 1029
Alıntı saral100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/12/2005 Saat 08:00
Teşkkürler
IP
BUROCK
Üye
Üye