Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: Renault 12 | |
<< Önceki Sayfa 13 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
crow
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 583 |
Gönderim Zamanı: 29/11/2005 Saat 21:15 |
cay demlerken şahin taksiyi hatırlıyordum şimdi bakır cevzede kahve yaparken renault 12 hatırlayacagım erhan beyin dediği gibi varolasın korkut abi.
|
|
www.crowmodelcars.com
|
|
roadrunner
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 505 |
Gönderim Zamanı: 30/11/2005 Saat 02:21 |
|
|
Long Live Rock & Roll
|
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 30/11/2005 Saat 17:40 |
Sizler de sağolun, varolun dostlar. Yüksek oktan moral ile imalata devam...
Arka çamurluk iç tarafı oluşturuldu: |
|
Mueve
Üye Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
Gönderim Zamanı: 30/11/2005 Saat 21:34 |
Korkut bey, Şahin taksi modelinizin yapım aşamasını izleyemedim. Bu modelinizin yapım aşamasını izleyebildiğim için çok şanslıyım.
Paylaştığınız için teşekkürler. |
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 30/11/2005 Saat 22:03 |
Orjinalini yazan: Mueve
Korkut bey, Şahin taksi modelinizin yapım aşamasını izleyemedim. Bu modelinizin yapım aşamasını izleyebildiğim için çok şanslıyım. Paylaştığınız için teşekkürler. Şahin'in yapım aşamalarını kimse izleyemedi, zaten kendime kızıyorum hiç fotoğraflamadım diye. Kaportacı dioraması da öyle; hiç yapım sırası fotoğrafları yok. Tamam, o zamanlar web sayfam filan yoktu ama insan bari hatıra diye foto çekmez mi? Paylaşmak beni mutlu ediyor, ondan dolayı web sayfamda her şeyi adım adım yayınlayıp açıklıyorum. Tabii izleyeni olmazsa yayın yapmanın bir esprisi yok; dolayısı ile ben de izleyenlere teşekkür borçluyum. |
|
HAKAN
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
Gönderim Zamanı: 04/12/2005 Saat 04:32 |
Kesinlikle haklısınız hocam. Düzenleyen HAKAN |
|
Korkut
Gönderim Zamanı: 07/12/2005 Saat 10:35 |
Taban panelini güzel güzel altta detay verip üst tarafını düz bırakarak yaparken birden aklıma geldi ki, bu aracın taban döşemeleri söküktü ve taban sacı görünüyordu!
Bu da, tabandaki preslenmiş formların altta olduğu gibi aracın iç tarafında da görülmesi gerektiği demekti. Yani yapıştırdıklarımı dağıtmak demekti... Ben de dağıttım. Allahtan daha geç olmadan aklıma geldi. Ön taraftaki formların kabasını, bir eğenin ucunu ısıtıp plastiğe basarak yaptım. Sonra eğe ve zımpara ile yüzey daha temiz bir görünüme kavuştu: Ama ön koltuk arkasındaki çukurlar şeklinden dolayı böyle kolay olamıyordu tabii ki. Önce yapmış olduğum plastikten bir dişi kalıp aldım. |
|
Korkut
Gönderim Zamanı: 07/12/2005 Saat 10:37 |
Sonra bu dişi kalıptan dolu bir resin erkek parça çıkardım:
Bu parçanın üstüne 0.2 mm alüminyum folyo sıvayarak "ince sac parça" elde ettim: Bu ince parçayı kullanarak iç ve dışına yeni birer erkek ve dişi kalıplar yaptım. Böylece iki kalıp arasında resin için incecik bir boşluk oluştu. En son olarak, bu iki kalıbın arasına resin dökerek ince sac kopyası bir parça elde ettim. Bu parça(lar) daha sonra taban paneline yapıştırılacak... |
|
crow
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 583 |
Gönderim Zamanı: 07/12/2005 Saat 11:41 |
abi dedim ya sihirbaz gibisin birde şöyle demişler
Sihirbazlık, kişinin kendisini adaması gereken bir sanattır ve hakkı verildiği zaman da muhteşem anlar yaşatır. |
|
www.crowmodelcars.com
|
|
Moses
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
Gönderim Zamanı: 07/12/2005 Saat 17:43 |
Hazır parcalardan olusan bir maketi yapmak bile insani zorlarken ortada hiçbir parcasi olmayan arabanin silbastan tum parcalarini elde yapip bir bütün hale getirmek gerçekten tebrik edilesi bir olay. Bunun icin gercekten cok sabir gerekiyor.
Diyordum ki eger Renault'dan sonra baska bir arac yapma dusunceniz olursa bu Fiat 124 (haci murat) ya da serce olsun derim. Serce otomobil yaparsaniz sansli sayilirsiniz cunku bende koc muzesinden sonra Turkiyenin belki de 2. en iyi Serce otomobili var. Ilk sahibiyim ve aracim 93 model olmasina karsin halen 53.000 km de. Orijinal km. dir Elimde tüm dijital resimleri mevcuttur. Uzerinde en ufak bir cizik pas ve vuruk yoktur. Bence cok guzel ve klasik bir model olur kanaatindeyim. Siz ne dersiniz? |
|
Korkut
Gönderim Zamanı: 07/12/2005 Saat 18:26 |
Orjinalini yazan: Moses
Diyordum ki eger Renault'dan sonra baska bir arac yapma dusunceniz olursa bu Fiat 124 (haci murat) ya da serce olsun derim. Sırada Hacı Murat ta var tabii, ama 70 li yıllarda Tofaş Ralli Grubu'nun yarıştığı araçlarından olarak. Onu da Türk ralli sporuna çok büyük emeği geçen rahmetli Ali Sipahi'nin 34 PZ 315 plakalı otosu olarak yapmayı düşünüyorum. Tabii sıfırdan yapmak çok meşakkatli bir iş. Daha R12 nin bitmesi birkaç ay sürebilir... Serçe fotoları teklifin için çok teşekkürler, nerede oturduğunu bilmiyorum ama Ankara'da isen bir gün lifte kaldırıp alttan fotoğraf ve ölçü alabilirim. Geçen hafta bir R12 denk düştü, lifte kaldırıp bol bol foto+ölçü aldım. Hurdalıklarda montajlı olarak araç tabanı görülemiyor! Serçe'nin de arka dingil ve direksiyon kutusu dışında 124 ile aynıdır, o yüzden işe yarar. |
|
BUROCK
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 929 |
Gönderim Zamanı: 07/12/2005 Saat 19:10 |
Orjinalini yazan: Korkut
Sırada Hacı Murat ta var tabii, ama 70 li yıllarda Tofaş Ralli Grubu'nun yarıştığı araçlarından olarak. Onu da Türk ralli sporuna çok büyük emeği geçen rahmetli Ali Sipahi'nin 34 PZ 315 plakalı otosu olarak yapmayı düşünüyorum. Iste bu guzel haber bol bol ralli araci gorecegiz hemde daha once hic goremedigimiz cinsten Anadol'da isteriz ama Düzenleyen BUROCK |
|
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise You Must First Be Young and Stupid !! |
|
Moses
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
Gönderim Zamanı: 07/12/2005 Saat 22:13 |
İstanbulda oturuyorum ama servise gittiğim bir gün dijital resimlerini cekebilirim. Kac dergi ile görüstüysem resimlerinin basilmasi konusunda onlari ikna edemedim. Halbuki su an Türkiyede bulunan en temiz ve en orijinal serce otomobil. Bizzat Koc'un oglu tarafindan görüp çok beğenildi. Nazar degmesin diye trafige bile cikartmiyorum keratayi Haziran ayindan bu yana sadece 1 kez trafige cikti. Her yani kapali. Mumkun olsa calaskal ile bizim kata cikartip salonun ortasinda teshir edecegim
Hicbir guvenlik onleminin olmamasina, cok siradan bir dizayna sahip olmasinin yanisira onda insani ceken birseyler var. Bir turlu elim satmaya yanasmiyor. Motoru desen son derece basit ama birsey itiraf etmeliyim ki 12 yasinda olmasina ragmen bir gun motor arizasi cikartmadi ve su kaynatmadi. Demek ki eski teknoloji olmasina ragmen arac o sartlarda iyi uretilmis. ben araci alirken 1 ay beklemistim. Tamamen el yapimi oldugu icin sahin ve diger yerli araclar gibi banttan cikmiyordu. Simdi o araci yine uretseler ve biraz da makyajlasalar hic düsünmeden alirim. Onu da otoparka koyar tursunu kurarim |
|
benbeni
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554 |
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 03:38 |
Korkut abi yeni şaheser daha geliyor.Kolay gelsin
|
|
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
|
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 03:44 |
korkut abi bu model şahin taksiden daha güzel olcak gibime geliyor.kolay gelsin...
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
Korkut
Gönderim Zamanı: 11/12/2005 Saat 09:43 |
Arka tarafta stepne yuvasının görüntüsünü doğruladım, arka koltuk altındaki panellerdeki çökertmeleri yaptım ve sağa-sola biraz "ön macun" attım.
Düzenleyen Korkut |
|
benbeni
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554 |
Gönderim Zamanı: 11/12/2005 Saat 11:00 |
Korkut abi ölçek 1/24 oluyor değil mi?
|
|
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
|
|
crow
Gönderim Zamanı: 11/12/2005 Saat 11:36 |
güzel gidiyor kolay gelsin abi
|
|
www.crowmodelcars.com
|
|
<< Önceki Sayfa 13 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |