Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Gemiler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Gemiler |
Konu: 1/100 le soleil royal | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
HADES
Üye Kayıt Tarihi: 05/12/2005 Konum: Balikesir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 118 |
Konu: 1/100 le soleil royal Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 01:10 |
gövde bir yılda bitti. direkler ve ipler kafayı yedirtti askere gidince düzeldim biraz dönünce bitirebildim. gözlerim +0,25 arttı(ciddiyim).
Le Soleil Royal Düzenleyen HADES |
|
Typhoon
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 374 |
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 01:19 |
Ellerinize sağlık. Sizin adınıza 3 adet fotoyu da buraya koydum. Daha büyük ebatlı fotoları yok mu? Bu kadar ufak fotolar haksızlık olmuş böyle bir modele.
|
|
KaanX
Admin Group Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 01:21 |
Çok güzel görünüyor, tebrikler. Benim Victory de bu günleri görebilecek mi acaba
|
|
Yeminli modelci
|
|
HADES
Üye Kayıt Tarihi: 05/12/2005 Konum: Balikesir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 118 |
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 01:36 |
resimler için cok sagolun typhoon. daha buyuk resımlerını biriki gun içinde koyabilirim begenmenize sevindim
|
|
Tamer Özkan
Yeni Üye Sivil Araç / Gemi Grup Sorumlusu Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 432 |
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 02:00 |
Güzel bir model olmuş ,elinize sağlık.
Detay açısından ,bir sonraki modelinizde, arma donanımındaki iplerinizi hareketli olanları beyaz ,hareketsizleri siyah çekerseniz daha iyi olacaktır. Diorama dışında yelkenlerin kapalı gösterilmesi,direk ve serenlerdeki işçiliğinizi daha çok gösterir. Fikir vermesi açısından ; Le Soleil Royal |
|
Mueve
Üye Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 02:07 |
HADES bey emeğinize sağlık. Bende de 1/250 la sirene var. Taşınma sebebiyle itina ile paketlenmiş vaziyette bekliyor.
Öğrenmek istediğim bir şey var; nişancıların vs tırmanması için ağ örgüsü beyaz ipler (adlarını bilmiyorum da) görünüyor. Bunları nasıl yaptınız? |
|
Tamer Özkan
Yeni Üye Sivil Araç / Gemi Grup Sorumlusu Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 432 |
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 02:12 |
Orjinalini yazan: Mueve
Öğrenmek istediğim bir şey var; nişancıların vs tırmanması için ağ örgüsü beyaz ipler (adlarını bilmiyorum da) görünüyor. Bunları nasıl yaptınız? "Çarmıh " denir ,her zaman siyah-katranlanmış olur.Özel bir düğümü vardır . Modelin üzerinde yapılacağı gibi ,önceden germek için kullanılan küçük tezgahları vardır. Göz bozmamak için, teknenin üzerinde işlerken arkasına düz bir kağıt konur Arma donanımında altın kural: önce teknenin içlerinden başlanır(teknenin ortası) sonra dışa doğru gidilir. Düzenleyen Tamer Özkan |
|
Mueve
Üye Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 02:18 |
Tamer bey teşekkürler. O tezgah benim modelden de çıktı fakat ben düğümlü olarak yapmak istiyorum. Sanırım balık ağı düğümü, yanılıyor muyum?
|
|
HADES
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 02:25 |
o tezgah uzerinde yapım kitabındaki verilen olculere gore oruyorsunuz.. ben bitek paralel uc noktaşları dugumledim.. geri kalanını ucu sunderli uhular vardır. onunla uzerınden gecıp sert bır kalıp halıne getırtım ve ayak basılan yerlere bu sekılde egım verebıldım.. ayrıca dugum kırlılıgıde yarartmamıs oldum.
|
|
HADES
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 02:27 |
tesekkurler tamer bey link için.. benimki pek orjınal gorunmedı gozume... 5 senenin bıkkınlıgı sonucu fazla gecekci olamadım sanırım
|
|
Melih Pekol
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 121 |
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 02:37 |
Hades bey,
elinize sağlık, pek güzel olmuş devamını bekliyoruz |
|
MP
|
|
Mueve
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 02:38 |
Aslında düşününce doğru. Benim model 1/250 ki bu ölçekte düğüm ne derece doğru olur tartışılır. Sizin tekniğinizi deneyeceğim.
HADES bey, gerçekçi olamadım sanırım yazmışsınız. 5 senelik emeğiniz var öyle demeyin. Şahsen ben imrendim modelinize. Hazır bu topic açıkmışken sorayım; tereddütte olduğum bir konu daha var. Bu tarz maketlerin eskitmesi nasıl yapılır? Mesela topların çıktığı kapakların kenarlarından kir lekeleri akmalı mı? Barut izleri olmalı mı? Güvertenin çok basılan yerleri -ki oralar nereleri tartışılır- aşınmış olmalı mı? Yoksa tüm modele genel bir eskitme de yeterli olur mu? Altın boyalı detaylar için hangi tür kalem kullanılabilir? Teşekkürler. |
|
HADES
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 02:45 |
cogu yeri altın kaplama bir kraliyet gemisi nekadar kirli tutulur bilmem ozellıkle aylarac denizde kalan bisuru (yeri geldiğinde) aylak adam varken:) bir balina av gemisi yada kargo gemis eskitileblir. ama lüks gemilerde bu tartısılır sanırım.. doga sartları tamam ama is barut lekesi?? bilmiyorum.. o tur gemilerin orjınallerı hala yuzmedıgı yada dokuman eksıklıgı yuzunden bunu anlamak zor sanırım,bır uzmana danısalım bende merak ettım.
|
|
ejdersozen
Üye Kayıt Tarihi: 16/10/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 258 |
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 02:57 |
Sadece tek kelime yazmak istiyorum.
Muhteşem . . . |
|
Aaa bunun pervaneleri dönüyo mu!!!
|
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 03:06 |
+1
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
Mueve
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 03:34 |
Sanırım "Master and Commander" (Dünyanın Uzak Ucu) adlı filmi konu için referans olabilir, mi?
|
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 03:54 |
Bu gemi için zor, keza Soleil Royal dünyanın dört bir denizlerinde savaşmak için yapılmış bir gemi değil. Görevi, İngiliz ve Hollandalılarla Fransa ve çevre sularda tepişmek. Dolayısıyla ömrünün çoğunu kıyıya yakın hatta limanda geçirmiş bir gemi. Üstüne üstlük amiral gemisi alet, kısacası filonun en temiz gemisi
Net bilinen 2 büyük deniz savaşı gördüğü, birincisinde kayıpsız ingilizleri dağıtan filoya liderlik yapmış, 2 sene sonrasında da ingilizler rövanşı alıp bunu tarumar etmişler. |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 05:18 |
Valla hiç girmeye cesaretim olmayan bir konu varsa o da yelkenli modelciliği.. Böyle uğraşanın elini öpmek lazım!
|
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |