Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Boyalar | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Boyalar |
Konu: TS-13 sorunsalı | |
<< Önceki Sayfa 3 |
Yazar | Mesaj |
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 03/12/2005 Saat 12:24 |
O caponlar benzer bi haltı tank paletinde yaptılar.
Enamel boya veya vernik atarsanız tamiyanın yeni nesil paletleri darmadağın oluyor. |
|
Flashback
Üye Kayıt Tarihi: 13/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 321 |
Gönderim Zamanı: 03/12/2005 Saat 13:02 |
Öncelikle hepinize geçmiş olsun,sonrasında ben hep x-22 kullanırım parlak olacaksa yüzey sadece x-22 mat yapmak istediğim zaman x-22 nin içine bir miktar tamiya flat base karıştırırım,bu bulamaçı modele airbrush ile atarım sorunda yaşamam mutluyum(maşallah)özellikle bu karışımdan çok memnunum
|
|
Tuna Onay
|
|
bmw_m5
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 207 |
Gönderim Zamanı: 03/12/2005 Saat 13:30 |
ts-13 kullanırken dekallerin zaraar görmemesi için ilk iki katı mist olarak çok çok ince katlar halinde atıp 4-5. en son katı kalın atmakta fayda var. bu attığınız her kat arası minimum 24 saat olmalı.ama resimlerden anladığım kadarı ile ince kalem işçiliği falanda var sanırım. eğer kullanılan malzeme enamel değilse ne kadar incede atsak dağıtır.dekal uygularken MR.Hobby nin dekal softer ve mark setter ini temin edip uygulamayı deneyin. yapı olarak dekali setteri zemine daha iyi yapışmasını sağlıyor ve altında su bırakmıyo. softer ise dekali inceltip yerine uygun ,varsa kıvrımlarını yumuşatıp daha rijit bi görünüm veriyor.fazlası ts13 gibi eritiyor.
|
|
BMW-freude am fahren
|
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 03/12/2005 Saat 21:39 |
Ben, parlak vernik olarak akrilik üstüne TS-13 ve emay boya üstüne pistoleyle yüksek basınçla uzaktan Erdal Glanzer kullanıyorum.
Her ikisinden de çok memnunum. Emay boya (Humbrol)üstüne TS-13 sıkmayı test etmiş randıman alamamıştım. Emay boya üstüne Erdal Glanzer'i tercih ediyorum. Hayatımda hiç X22 kullanmadım. Eskiden Humbrol'ün verniklerini kullanmaya kalkışıp maketi berbat etmiştim. İlk attığımda herşey yolundayken 2 ay sonra model sararmıştı. |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
idris
Gönderim Zamanı: 04/12/2005 Saat 00:27 |
Afv için o sararmanın pozitif bir etkisi var ama açık renkli uçaklarda çekilir şey değil.
|
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 09/12/2005 Saat 06:27 |
TS-13 ü decallere zarar vermeden kullanmak için aklıma şöyle bir yol geldi:
Malum inkjet yazıcıdan çıkan decalleri şeffaf akrilik vernik sıkarak suya karşı korumaya alıyoruz ve rahatça kullanıyoruz. O zaman, kitten çıkan decallere önce akrilik verniği sıksak ta sonra TS-13 kullansak olur gibi geliyor. Ne dersiniz? |
|
idris
Gönderim Zamanı: 09/12/2005 Saat 06:57 |
Bize bir kobay lazım derim .
|
|
<< Önceki Sayfa 3 |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |